Jaen: Românii veniţi la cules de măsline dorm pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forul de imigraţie din Jaen a decis să realizeze o campanie de informare pentru a stopa fluxul masiv de imigranţi, veniţi la cules de măsline, a anunţat delegatul guvernului andaluz, Teresa

Forul de imigraţie din Jaen a decis să realizeze o campanie de informare pentru a stopa fluxul masiv de imigranţi, veniţi la cules de măsline, a anunţat delegatul guvernului andaluz, Teresa Vega.

 Forul este compus din reprezentanţii sindicatelor, organizaţii sociale şi administrative şi patroni. În acest moment, clădirile din Jaen destinate cazării muncitorilor străini sunt pline.

 “Deşi administraţia a difuzat o campanie prin care se anunţă că în Jaen nu este nevoie de forţă de muncă, imigranţii disperaţi au venit pentru a se convinge”, a adăugat Vega.

 În localitatea Ubeda, sunt pline atât centrul municipal destinat cazării muncitorilot temporari, cât şi centrul pus la dispoziţie de Crucea Roşie.

Mai mult, în sala de sport municipală dorm peste 300 de imigranţi.

Oraşul este saturat iar autorităţile au distribuit străinilor 1.800 de bilete de autobuz pentru a se deplasa în localităţile apropiate şi 200 pentru toată provincia Jaen.

Evacuaţi dintr-o sală de gimnastică

 În La Salobreja, mai mult 80 de imigranţi au ocupat sala de gimnastică a Clubului Sportiv, unde intenţionau să doarmă miercuri noaptea.

 Străinii purtau pancarte pe care scria „Am fost imigrant şi m-aţi primit” şi „Vrem noi adăposturi”. Majoritatea acestora erau români, care au lucrat în agricultură.

 După terminarea campaniilor de recoltare, ei au rămas fără serviciu şi fără locuinţă. Acum sunt nemulţumiţi că nu îşi găsesc locuri de muncă şi că nu au unde dormi, deoarece adăposturile pentru săraci sunt supraaglomerate.

După aproximativ o oră şi jumătate, agenţii Poliţiei Locale i-au evacuat fără violenţă pe străini. Membrii Forumului Social au declarat că vor dormi pe stradă alături de străini, până când autorităţile îi vor ajuta.

 Reprezentanta Departamentului de Egalitate şi Bunăstare Socială, din cadrul guvernului andaluz, Carmen Alvarez a declarat că situaţia se va ameliora în aproximativ două săptămâni.

 Alvarez speră că imigranţii îşi vor da seama că nu există locuri de muncă pentru ei şi se vor întoarce în ţările de origine.

 



 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite