Investitorii spanioli se plâng de condiţiile din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de afaceri spanioli care au investit sau doresc să investească în România s-au reunit, în Castellon, cu o delegaţie a Guvernului Român. Camera de Comerţ din Bucureşti,

Oamenii de afaceri spanioli care au investit sau doresc să investească în România s-au reunit, în Castellon, cu o delegaţie a Guvernului Român.

Camera de Comerţ din Bucureşti, reprezentată de Ştefan D. Popa, membru al Colegiului de Conducere, şi Camera de Comerţ din Castellon au semnat un acord de colaborare.

La eveniment a fost prezent şi Gabriel Berca, Secretarul General al Guvernului, acesta fiind asaltat cu întrebări din partea spaniolilor.

Onorariile foarte mari pretinse de avocaţi şi preţul ridicat al chiriilor pentru spaţii comerciale i-au determinat pe mulţi spanioli să se retragă de pe piaţa românească.

"Ştim că se practică alte preţuri pentru investitorii străini, mai mari decât cele pe care le plătesc autohtonii. Nu ni se pare corect", s-au plâns patronii spanioli.

Spaniolii s-au arătat indignaţi de impozitele pe salariu din România pe care le consideră exagerate. Mulţi dintre cei care şi-au deschis firme în ţara noastră le-au încheiat muncitorilor contracte în Spania. Ca răspuns, Gabriel Berca a declarat: "Corupţia de acum şapte ani nu mai există, iar preţurile exorbitante despre care vorbiţi sunt foarte rare în Bucureşti.

România oferă multe avantaje, în special mână de lucru calificată şi mai ieftină decât în Spania". În ultimii 18 ani, spaniolii au investit aproximativ 560.000.000 de euro în România.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite