Învaţă limba spaniolă de la vecinii de bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare după amiază, într-una din sălile de la parterul blocului asociaţiei de locatari Nuevo Higueral, din Huelva, un grup de 11 imigranţi, majoritatea români, se întâlnesc pentru a

În fiecare după amiază, într-una din sălile de la parterul blocului asociaţiei de locatari Nuevo Higueral, din Huelva, un grup de 11 imigranţi, majoritatea români, se întâlnesc pentru a învăţa să vorbească şi să scrie în spaniolă. Pentru prima dată, în Huelva, vecinii unui bloc ­s-au gândit să ofere străinilor care locuiesc în zonă ­cursuri gratuite de limba spaniolă.

„Am vrut să rupem bariera care era între noi şi străinii care se stabilesc în cartier, obstacol care apare, în special, din lipsa de comunicare dintre noi, deoarece aceste persoane nu ştiau limba spaniolă sau erau înţelese greşit deoarece nu se exprimau corect”, a declarat pentru ziarul „Huelva Informacion” Charo Romero, preşedinta asociaţiei.

Întâlnirile nu presupun doar învăţarea limbii, străinii fiind şi consiliaţi în ceea ce priveşte căutarea unui loc de muncă sau obţinerea documentelor de rezidenţă sau muncă pe teritoriul spaniol. Pe femeile care muncesc în posturi de menajere, locatarii le învaţă cum să pronunţe corect numele unor alimente sau a produselor de curăţenie, în timp ce copiii sunt familiarizaţi cu termeni care să îi ajute la şcoală.

„Am hotărât ca aceste ­cursuri să fie gratuite deoarece considerăm că, dacă aceşti oameni vor învăţa să vorbească mai bine limba spaniolă, multe probleme de convieţuire din cartier vor dispărea, ceea ce pentru noi reprezintă un câştig. Ne mulţumim cu faptul că aceste persoane sunt foarte recunoscătoare pentru tot ceea ce facem pentru ei”, explică Romero.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite