Într-un restaurant din Barcelona, mănânci ce vrei, plătești cât vrei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clienţii unui restaurant nu primesc nota de plată, ci un plic gol în care pun câţi bani doresc. Patronul localului spune că nu a ieşit în pierdere în cele trei săptămâni de când a recurs la ingenioasa idee.

Proprietarul unui local din Barcelona a avut o idee inedită pentru a nu-și pierde clienții pe timp de criză: lasă la aprecierea lor să plătească meniurile consumate.

Aceștia au de ales dintr-o listă de meniu ce cuprinde patru opţiuni pentru felul întâi de mâncare şi alte patru, pentru felul doi de mâncare. În plus, în meniu este inclusă pîinea, apa, vinul, cafeaua și desertul. La sfârșit, ospătarul nu le aduce clienților nota de plată, ci un plic gol în care aceștia introduc suma pe care ei consideră că merită să o plătească.

”Atenție: Prețul meniului îl decide clientul”, scrie pe un panou situat la intrarea în local.

Proprietarul, Eledino Garcia, susține că nu a ieșit în pierdere în cele trei săptămâni de când a recurs la ingenioasa idee. El este mulțumit că banii strânși de la cei aproximativ 30 de clienți pe care îi are zilnic, îl ajută să acopere cheltuielile și astfel reușește să treacă peste criză fără a fi nevoit să închidă localul.

Eledino nu știe sigur cât timp va recurge la această metodă de plată, dar se bazează în continuare pe bunăvoința clienților de a aprecia corect efortul său.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite