Întâlnire româno-spaniolă la Expo Zaragoza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie formată din reprezentanţi ai Ministerului Mediului din România, condusă de secretarul de stat Silviu Stoica, a avut, sâmbătă, la pavilionul României de la Expo Zaragoza,

O delegaţie formată din reprezentanţi ai Ministerului Mediului din România, condusă de secretarul de stat Silviu Stoica, a avut, sâmbătă, la pavilionul României de la Expo Zaragoza, o serie de întrevederi cu specialişti în programe europene de gospodărire a apelor şi investitori spanioli.

Gazda acestei întâlniri, comisarul european Attila Demeter, a făcut cunoscute temele principale de discuţie. S-au abordat probleme ce vizează protecţia mediului, epurarea şi gospodărirea apelor.

Comisarul European a vrut să facă cunoscut faptul că există proiecte de construire a unor diguri, acolo unde revărsarea râurilor a lăsat în urmă zeci de victime şi pagube materiale majore.

De asemenea, regiile de gospodărire a apelor vor primi un plan de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă, având în vedere că aproximativ zece milioane de cetăţeni români nu beneficiază de alimentare cu apă curentă.

Sesiunea de colaborare cu partea spaniolă va fi reluată în luna septembrie, când se vor discuta proiecte privind eco-turismul şi protecţia apelor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite