Inspectorul guvernamental Virgil Ştefan Niţulescu a fost la teatru în Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul secretar general al Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional (MCCPN), Virgil Ştefan Niţulescu, a petrecut în capitala Spaniei câteva zile din concediu.  

Inspectorul guvernamental, Virgil Ştefan Niţulescu, fost secretar general în MCCPN, s-a aflat în Madrid în perioada 14 - 17 aprilie a.c. El este membru al Comitetului Permanent pentru Patrimoniu şi Peisaj Cultural, din cadrul Institutului de Itinerare Culturale Europene. Virgil Niţulescu a participat, miercuri şi joi, la sedinţele comitetului. "Mi-am luat concediu special pentru a fi prezent la reuniuni şi cu această ocazie am asistat şi la o piesă de teatru de hemoficţiune", a declarat Virgil Niţulescu, în excusivitate pentru ziarul "Adevarul".

Joi seară, inspectorul guvernamental împreună cu directorul Institutului Cultural Român din Madrid, Horia Barna, au vizionat piesa "Contra-Sujeto" (Contra-Subiect), interpretată chiar de Lorenzo Mijares, directorul Companiei de Teatru de Hemoficţiune din Barcelona. Piesa s-a jucat în Espacio Niram (Spaţiul Niram) din Madrid, un bar lounge cu galerie de artă, unde se organizează evenimente culturale şi în care se întâlnesc artiştii români şi spanioli din toată lumea.

"Am fost impresionat de piesa de teatru. Mi-a plăcut foarte mult şi o să îi propun lui Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional "Radu Stanca" să îl invite pe Lorenzo Mijares să participe la Festivalul Internaţional de Teatru din Sibiu. Doresc să promovez şi în România teatrul de hemoficţiune", a precizat Virgil Niţulescu. Hemoficţiunea este un nou curent teatral, iniţiat de scriitorul mexican, Juan Trigos. Piesele sale, în care se tratează teme tragice ale existenţei umane, îmbină drama şi comedia, într-un stil original.    

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite