Parcul de distracţii din Zaragoza este îngrijit de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alin Mariş, alături de alţi trei compatrioţi, se ocupă de principala zonă de agrement din Zaragoza. Cu un salariu de peste 1.500 de euro pe lună, patru tineri conaţionali se declară norocoşi şi mulţumiţi de locurile lor de muncă.

În urmă cu cinci ani, Alin Mariş (29 de ani), din Arad, a decis să pună capăt meseriei de circar, practicată în Portugalia şi Spania, ocupaţie care l-a obosit peste măsură.

„După ce am renunţat să lucrez la circ, unde, adesea, aveam o mână sau un picior în ghips, m-am stabilit la Zaragoza. Am solicitat autorităţilor un permis de muncă şi mi-a fost eliberat pentru sectorul administrativ, în conformitate cu primul contract de muncă de la circ", îşi aminteşte Alin.

Românului i s-a oferit şansa să lucreze la parcul de distracţii din Zaragoza, construit de curând. Ca un român harnic şi priceput ce este, Mariş i-a „cucerit" repede pe şefii spanioli, care i-au dat în grijă întreţinerea aparatelor de distracţie pentru copii. „Responsabilitatea mea este ca tot ceea ce înseamnă aparat mecanic sau electric să funcţioneze", explică românul.

Vezi galerie FOTO pe adevărul.es

A ajutat compatrioţi

Alina Mariş (22 de ani), soţia lui Alin, lucrează cu jumătate de normă la caruselul pentru copii şi o altă jumătate la restaurant. „Programul de la bucătărie presupune câteva ore de muncă dimineaţa, iar norma de la carusel înseamnă o jumătate de zi de joacă împreună cu cei mici. E o plăcere şi mă consider norocoasă că am un astfel de loc de muncă", spune Alina.

Dan Constantin Munteanu (27 de ani), din Piteşti, are grijă de buna funcţionare a trenuleţului pentru copii. „Am venit în Spania în urmă cu patru ani şi nimeni nu a vrut să mă angajeze în construcţii. De fapt, am fost norocos că nu m-au primit. Alin m-a ajutat, iar acum, când parcul este plin de copii, parcă trece orice necaz pe care îl am", spune bărbatul. 

Lidia Ibăşfălean (32 de ani), din Oradea, lucrează ca barman în incinta parcului. „Primele zile din săptămână sunt destinate programului administrativ, curăţeniei şi aprovizionării. Am un salariu de 1.500 de euro, concediile de vară şi de iarnă sunt plătite, iar la finalul anului primesc încă un salariu. Merită efortul", povesteşte Lidia, care este încântată că în pauze poate schimba câteva vorbe în limba maternă cu ceilalţi colegi români. Deşi în parcul de distracţii lucrează şi alţi români, unii preferă să nu aibă relaţii apropiate cu ceilalţi conaţionali.

"Responsabilitatea mea este ca fiecare aparat mecanic sau electric să funcţioneze."
Alin Mariş
mecanic

Citeşte şi:

O româncă, director de marketing la un grup hotelier spaniol

O tânără româncă administrează un hotel în Pirinei

Ce i-a atras pe români în Spania - slujbele, stilul de viaţă, clima şi toleranţa

La 31 de ani, o româncă este membră a Baroului din Valencia

Alicante: Pantofi de lux fabricaţi de un român

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite