Inginer la Zara, salariu de 3.500 euro pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de români construieşte la Zaragoza o "fabrică inteligentă" pentru cunoscuta firmă În regiunea Aragon, specialişti români în sisteme computerizate lucrează pentru a realiza un

Un grup de români construieşte la Zaragoza o "fabrică inteligentă" pentru cunoscuta firmă

În regiunea Aragon, specialişti români în sisteme computerizate lucrează pentru a realiza un sistem revoluţionar de sortare şi depozitare a hainelor.

În momentul în care s-a hotărât să lucreze în străinătate, Spania a fost pentru Ionuţ Bădescu (26 de ani) "o curiozitate". El îşi aminteşte de comentariile răutăcioase ale prietenilor: "...Te duci să faci castele în Spania, Ioane?"

Umeraşe cu cipuri

Originar din Brăila, de profesie analist programator, românul a sosit pe meleaguri iberice acum doi ani. Un inginer spaniol care i-a închiriat o cameră l-a recomandat la firmă pentru a-l ajuta să-şi găsească de muncă.

"Aşa am ajuns constructor de structuri metalice, într-o echipă de nemţi care lucrează pentru depozitele firmei Zara. N-am ştiut decât că voi monta benzi pe care merg umeraşe cu haine şi că voi fi plătit bine."

Ionuţ s-a obişnuit repede cu stilul de muncă al germanilor. "Este ca într-o căsnicie: îţi place, iubeşti - nu-ţi place, divorţezi." Structurile metalice vin numerotate, fiecare având un cip. Se montează cu mare precizie şi se testează de mii de ori.

"Un subansamblu înlocuieşte munca a zeci de angajaţi, stocând hainele pe tipuri, măsuri, modele şi culori", explică Ionuţ. "M-am bucurat ca un copil când am făcut primul tronson, nu-mi venea să cred că a ieşit din mâinile mele."

Adoptat de nemţi

În firmă, lucrează încă trei români, dar Ionuţ recunoaşte: "Am mai mulţi prieteni în echipa germană, m-au făcut să mă simt la fel de bun ca ei şi să-mi placă meticulozitatea, de la primul pilon până la cel mai mic subansamblu". Programul de muncă este de 10 ore pe zi, iar salariul - pe măsură: 3.000 - 3.500 de euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite