Informații despre gripa porcină, pe site-ul Colegiului Medicilor din Valencia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Medicilor din Valencia a postat pe site-ul oficial www.comv.es un document informativ care conține cele mai frecvente întrebări despre gripa porcină și răspunsurile lor.

Obiectivul acestui demers este informarea cetățenilor, într-un mod clar și simplu, asupra bolii. Cititorii află ce este gripa porcină, primesc informații despre modul de transmitere, simptome sau condiții de risc.

Astfel, documentul informativ al Colegiului Medicilor din Valencia anunță că gripa se transmite prin contact direct între persoane și evidențiază că nu se transmite prin consum de carne de porc sau de alte produse derivate. În orice caz, virusul gripei porcine poate fi eliminat prin coacere sau fierbere a alimentelor la 60 de grade Celsius.

În finalul documentului, există mai multe sfaturi pentru evitarea contagierii dar și pentru acele persoane care se întorc din zonele afectate de acest virus. Astfel, timp de cel puțin 10 zile, cetățenii reîntorși din zone de risc trebuie să-și supravegheze cu multă atenție starea de sănătate și, în cazul apariției simptomelor, să se adreseze imediat serviciilor medicale de urgență.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite