Începe selecţia profesorilor care vor preda în Spania şi Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului va începe luna aceasta selecţia cadrelor didactice care vor preda la Madrid, cursul de limba, cultura şi civilizaţia românească, în anul

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului va începe luna aceasta selecţia cadrelor didactice care vor preda la Madrid, cursul de limba, cultura şi civilizaţia românească, în anul şcolar 2008 - 2009. Anul trecut, ministerul a iniţiat un proiect pilot de promovare a limbii, culturii şi civilizaţiei româneşti în Spania şi Italia.

În anul şcolar în curs, copiii români care trăiesc în cele două ţări au putut asista, două ore pe săptămână, la cursuri de limbă şi cultură maternă. Pentru Spania, MEC a scos la concurs 20 de posturi de profesor. Proiectul va continua şi anul acesta, deoarece a avut succesul dorit.

Profesorii îşi pot depune dosarele la sediul Ambasadei României din Madrid, în perioada 23 - 29 iunie. În zilele de 2-3 iulie, cadrele didactice vor susţine un interviu, iar în data de 4 iulie vor fi afişate rezultatele selecţiei. Profesorii care vor fi aleşi pentru a preda în şcolile din Spania vor primi repartiţiile în data de 6 iulie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite