Împotriva violenţei din şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Maristak din Spania împreună cu organizatii şi institute de învătamant din şapte tări europene, printre care şi România, atenionează asupra impactului negativ pe care-l are

Colegiul Maristak din Spania împreună cu organizatii şi institute de învătamant din şapte tări europene, printre care şi România, atenionează asupra impactului negativ pe care-l are bullingul şi mai nou cyberbulling-ul, o formă de violenţă în rândul elevilor bazată pe utilizarea noilor tehnologii.

Colegiul Maristak a prezentat  un CD pentru combaterea violenţei din şcoli. CD-ul propune 22 de metode pentru ca educatorii şi părinţii să prevină diferitele forme de violenţă. Proiectul este tradus în şase limbi printre care şi limba română, potrivit ziarului Opinion de Tenerife.

Potrivit cercetătorilor cyberbullyning este metoda cea mai răspândită de violenţă datorită utilizării telefonului mobil şi a internetului de tot mai mulţi elevi. Rapiditatea răspândirii unui video sau a unei poze umilitoare prin noile tehnologii sporeşte gradul de umilinţă la care poate fi suspus un copil, iar multi agresori se ascund sub anonimat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite