Imigraţia întinereşte populaţia spaniolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii patru ani, numărul tinerilor imigranţi cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani a crescut cu aproximativ 64%, ajungând la 1,3 milioane de persoane. Tineri originari din trei

În ultimii patru ani, numărul tinerilor imigranţi cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani a crescut cu aproximativ 64%, ajungând la 1,3 milioane de persoane. Tineri originari din trei ţări concentrează 40% din această creştere: Romania (211.127 persoane), Maroc (193.393) şi Ecuador (141.252).

Conform sociologului Sonia Parella, profesor la Universitatea Autonomă din Barcelona, "profilul acestei persoane tinere este format dintr-un puzzle de accente, naţionalităţi şi tradiţii.

Dar există şi trăsături comune: media de vârstă la care se separă de părinţi este mai mică decât media tinerilor spanioli, participă activ la acte de voluntariat, preferă să meargă la cumpărături şi nu la petreceri şi manifestă mult mai mult interes pentru noile tehnologii".

Datele Ministerului Educaţiei din Spania relevă că unul din şase elevi are altă naţionalitate decât cea spaniolă, în total 600.000 de minori. Acest număr nu include şi copiii născuţi în Spania şi care au părinţi imigranţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite