Imigranţii şomeri, încurajaţi să ocupe posturile pe care nu le vrea nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu luna septembrie, Ministerul Muncii şi Imigraţiei din Spania va revizui normele de angajare a imigrantilor, pentru a face faţă crizei economice. Străinii fără un loc de muncă

Începând cu luna septembrie, Ministerul Muncii şi Imigraţiei din Spania va revizui normele de angajare a imigrantilor, pentru a face faţă crizei economice. Străinii fără un loc de muncă vor fi încurajati să ocupe posturile vacante, greu de ocupat în fiecare provincie în parte.

"Se va pune accent pe revizuirea catalogului de meserii greu de ocupat", a afirmat secretarul de stat pentru imigraţie şi emigrare, Consuelo Rumi. Printre aceste meserii se numără cele de cioban, operator naval, sudor, etc. Legea prevede că un patron poate angaja un imigrant calificat pentru aceste posturi vacante fără a fi nevoie de o ofertă de muncă. Catalogul cu munci greu de ocupat este actualizat trimestrial pentru fiecare provincie spaniolă în parte.

Potrivit secretarului citat, Spania va mai avea nevoie de imigranţi calificaţi însă într-un număr mult mai redus.

Prioritatea Guvernului spaniol va fi formarea profesională şi recalificarea imigranţilor şomeri, înainte de a aduce alţii din ţările de origine.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite