Imigranţii nu vor să renunţe la antenele parabolice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria localităţii Salt, din provincia Girona, a început procesul de curăţare a centrului oraşului de antene parabolice instalate pe faţadele clădirilor. O lege din 2004 acceptă

Primăria localităţii Salt, din provincia Girona, a început procesul de curăţare a centrului oraşului de antene parabolice instalate pe faţadele clădirilor. O lege din 2004 acceptă instalarea antenelor doar pe acoperişuri, din motive estetice şi de siguranţă.

Primăria a acordat un termen limită de 15 zile, în care fiecare individ poate renunţa la antenă sau va fi sancţionat cu 150 de euro. Dacă nici în următoarele 15 zile nu-şi vor demonta antena, amenda va fi de 1.500 de euro. Cei mai afectaţi sunt imigranţii, care reprezintă 40% din populaţia oraşului, majoritatea având antene parabolice.

Măsura luată de edili a iscat scandal între mediatorii culturali ai Asociaţiei Eina şi primărie. Mediatorii, potrivit primăriei, trebuia să facă o campanie de informare a populaţiei despre măsurile ce vor fi adoptate, însă aceştia nu sunt de acord cu aplicarea acestei legi.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite