"Imigranţii sunt rentabili pentru statul spaniol"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În anul 2007, contribuţia imigranţilor din Spania la asigurările sociale a fost de 9 miliarde de euro. Ministrul muncii, Jesus Caldera, a subliniat recent importanţa, din punct de vedere

În anul 2007, contribuţia imigranţilor din Spania la asigurările sociale a fost de 9 miliarde de euro.

Ministrul muncii, Jesus Caldera, a subliniat recent importanţa, din punct de vedere economic, pe care o au imigranţii din Spania, semnalând că pentru aceştia "s-a cheltuit mai puţin din fondurile de asigurări sociale şi de sănătate decât pentru spanioli, noii rezidenţi fiind tineri, în general populaţie activă".

Ministrul a asigurat că statisticile demonstrează că totalul ajutoarelor sociale pe care le-au solicitat imigranţii este de trei ori mai redus decât cel solicitat de autohtoni, astfel, prezenţa străinilor a urcat venitul pe cap de locuitor.

Aceleaşi concluzii reies şi din ultimul studiu despre imigraţie, prezentat de către Secretariatul Direcţiei de Imigrare din cadrul Ministerului Muncii. Acesta relevă faptul că "imigranţii sunt rentabili pentru statul spaniel; ei nu au ocupat locurile de muncă ale spaniolilor".


Cheltuieli mici


Din contră, după cum a afirmat Miguel Pajares, autorul studiului, "muncitorii străini au acoperit cererea din sectoarele în care lipsea mâna de lucru". Ritmul în care creşte numărul de afilieri la asigurările sociale ale rezidenţilor străini din Spania este de trei ori mai mare decât cel al spaniolilor. Numărul românilor a înregistrat, în ultimul an, o creştere spectaculoasă, ajungând la un total de 505.670 afiliaţi, dintre care 294.345 au fost angajaţi în ultimele 10 luni. (Alina Păun, Spania)

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite