Imigranţii, principalii cumpărători în talciocul din Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Madrid este o tradiţie ca în fiecare duminică să se organizeze un târg, care se întinde pe mai mult de trei kilometri. O dată pe săptămână, centrul capitalei Spaniei se transformă

În Madrid este o tradiţie ca în fiecare duminică să se organizeze un târg, care se întinde pe mai mult de trei kilometri. O dată pe săptămână, centrul capitalei Spaniei se transformă în Turnul Babel. Cei mai mulţi dintre străinii care cumpără din bazar sunt românii şi ecuadorienii.

În cel mai mare bazar din Madrid este normal să auzi vorbindu-se româneşte. Pe tarabe se vând de toate, de la obiecte de artă până la încălţăminte second hand şi animale de companie. Românii cumpără cele necesare, deoarece produsele sunt diversificate şi preţurile, accesibile. Mulţi dintre ei cumpără de aici cadourile pe care le trimit membrilor familiei, în România.

Bazarul este vizitat atât de românii din Madrid, cât şi de cei care trăiesc în localităţile învecinate. Viorica Nestor (42 de ani), din Bârlad, locuieşte în capitala Spaniei de trei ani. "Vin destul de des în bazar, pentru că de aici pot cumpăra absolut tot ce îmi trebuie. Niciodată nu plec acasă cu mâna goală", afirmă Viorica. Cel mai bine se vând obiectele decorative şi îmbrăcămintea. O pereche de cizme din piele poate fi achiziţionată la preţuri cuprinse între 15 şi 40 de euro, iar o haină din acelaşi material costă între 50 şi 100 de euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite