Imigranţii împăduresc pământurile Spaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În localitatea San Sebastian, provincia Guipuzcoa, un grup de tineri spanioli, alături de imigranţi cu vârste sub 18 ani, au plantat copaci pe o întindere de 50 de hectare. Scopul acţiunii

În localitatea San Sebastian, provincia Guipuzcoa, un grup de tineri spanioli, alături de imigranţi cu vârste sub 18 ani, au plantat copaci pe o întindere de 50 de hectare. Scopul acţiunii desfăşurate la începutul acestei săptămâni, a fost reîmpădurirea regiunii, afectată anul trecut de incendii devastatoare.

Iniţiativa a venit din partea Asociaţiei Educatorilor din Guipuzcoa, obiectivul principal fiind acela de a îmbunătăţi imaginea tinerilor imigranţi în societatea spaniole. Jorge Sanz, membru al asociaţiei, spune: "Această experienţă se doreşte a fi un exemplu pozitiv şi, în acelaşi timp, putem învăţa multe lucruri folositoare de la aceşti tineri". Activitatea de plantare a arborilor face parte dintr-un program de convieţuire şi schimb de cultură între Spania şi ţările de provenienţă ale imigranţilor. În Guipuzcoa, numărul românilor înregistraţi la sfârşitul anului 2007 a fost de 1.870.

În timpul Campaniei Electorale din acest an, Jose Luis Rodriguez Zapatero, actualul Preşedinte al Guvernului spaniol, a promis că se vor planta, în următorii patru ani, 45.000.000 de copaci, câte unul pentru fiecare locuitor al Spaniei. El a luat această decizie din cauza numeroaselor incendii produse anul trecut, care au lăsat golaşe pădurile Peninsulei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite