Imigranţii din agricultură, expuşi accidentelor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Navarra, 72% dintre muncitorii din domeniul agroalimentar sunt imigranţi, potrivit unui raport asupra sănătăţii la locul de muncă, prezentat de sindicatul spaniol UGT. Din acelaşi

În Navarra, 72% dintre muncitorii din domeniul agroalimentar sunt imigranţi, potrivit unui raport asupra sănătăţii la locul de muncă, prezentat de sindicatul spaniol UGT.

Din acelaşi raport rezultă că 80% dintre agricultori prezintă dureri musculare puternice, cauzate de poziţia incorectă a corpului în timpul muncilor agricole.

Procentul deceselor la locul de muncă, în rândul imigranţilor din acest sector, este de 5,2%, faţă de doar 2,55% în cazul autohtonilor care lucrează în acelaşi sector.

Autorii studiului sunt de părere că barierele lingvistice accentueză numărul accidentelor la locul de muncă, iar lipsa controalelor riguroase este un alt factor determinant al accidentelor.

De cele mai multe ori, normele de protecţie a muncii nu le sunt explicate agricultorilor care au contracte temporare, sezoniere, de muncă. Potrivit sindicatului UGT, doar 52% din firme organizează, pentru imigranţi, cursuri de prevenire a accidentelor la locul de muncă.



Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite