Imigranţi şomeri, trimişi în ţară să caute clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia din Lleida caută români şomeri pentru a-i pregăti să devină „ambasadori“ ai firmelor spaniole în ţara de origine. Un proiect-pilot al prefecturii provinciei Lleida,

Administraţia din Lleida caută români şomeri pentru a-i pregăti să devină „ambasadori“ ai firmelor spaniole în ţara de origine.

Un proiect-pilot al prefecturii provinciei Lleida, Catalunya, selectează străini, indiferent de nivelul de studii, pentru a-i transforma în „reprezentanţi comerciali“ în ţările lor natale. Candidatul ideal trebuie să fie şomer imigrant şi să demonstreze anumite aptitudini necesare unui agent comercial internaţional.

Practică la firme spaniole

Experienţa acumulată în Spania, cunoaşterea limbii spaniole, dar mai ales a culturii şi a tradiţiilor ţării de origine, sunt, de asemenea, criteriile după care au fost selectaţi viitorii agenţi comerciali internaţionali.

După ce vor învăţa partea teoretică, participanţii vor avea posibilitatea să facă o lună de practică în firme de comerţ exterior. Deocamdată, proiectul contează pe participarea a şase firme spaniole, din diferite domenii, care în tot acest timp vor urmări evoluţia viitorilor agenţi comerciali pentru a-i selecta şi angaja ulterior. La finalizarea cursului care durează nouă luni, absolvenţii vor primi o recompensă în valoare de 3.500 de euro.

Tiberiu Aurelian, în vârstă de 40 de ani, s-a înscris la aceste cursuri după ce a intrat în şomaj. „Vom studia comerţ internaţional, economie şi engleză, printre altele“, precizează Tiberiu, stabilit de nouă ani împreună cu familia în oraşul Lleida.

Tiberiu nu intenţioneză să se întoarcă în România, însă e conştient că va petrece destul timp în ţară ca reprezentant al unei firme spaniole. „Îmi place să negociez, să stau de vorbă cu oamenii şi cred că pot ajuta firmele să se dezvolte în România“, spune românul, convins că astfel vor dispărea intermediarii, iar preţurile produselor spaniole pot fi mai scăzute pe piaţa din România.

Plătiţi să înveţe

Autorităţile recompensează absolvenţii acestor cursuri cu burse de până la 3.500 de euro. De asemenea, absolvenţii vor primi o diplomă care atestă faptul că au urmat un curs de comerţ exterior.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite