Imigrantele victime ale violenței domestice vor primi permis de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre prevederile reformei legii străinilor o constituie posibilitatea de obţinere a permisului de muncă şi rezidenţă de către femeile aflate ilegal pe teritoriul spaniol, dar care devin victime ale violenţei domestice.

Guvernul a modificat radical proiectul de reformă a Legii străinilor, iar una dintre principalele noutăţi o constituie posibilitatea de obţinere a permisului de muncă şi rezidenţă de către femeile aflate ilegal pe teritoriul spaniol, dar care devin victime ale violenţei domestice. Permisul va fi acordat pentru perioada în care se desfăşoară demersurile judiciare.

În prezent, când o imigrantă ilegală depune un denunț pentru o agresiune suferită în familie, autoritățile spaniole demarează automat procesul de expulzare. Femeia poate obține un permis de rezidență și muncă doar în momentul în care primește o sentință favorabilă.

Noua modificare se referă la obținerea unei autorizații provizorii de rezidență și muncă pentru circumstanțe extarordinare și pe întreaga durată a desfășurării procesului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite