Imigrantele, de cinci ori mai vulnerabile la violenţă domestică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Spania, femeile imigrante sunt cele mai vulnerabile în cazul situaţiilor de violenţă domestică şi prezintă cele mai mari riscuri de a fi ucise de către partenerii de viaţă. Concret,

În Spania, femeile imigrante sunt cele mai vulnerabile în cazul situaţiilor de violenţă domestică şi prezintă cele mai mari riscuri de a fi ucise de către partenerii de viaţă. Concret, riscurile sunt de 5,3 ori mai ridicate decât în cazul femeilor spaniole. Acestea sunt datele Observatorului Stării de Sănătate a Femeii din cadrul Ministerului Sănătăţii, prezentate Consiliului Interteritorial al Sănătăţii.

Cifrele coincid cu cele calculate de alte instituţii care au studiat fenomenul violenţei domestice în Spania. "Mediatizarea acestei cifre s-a realizat în scopul de a atrage atenţia asupra acestei situaţii şi pentru a verifica motivul pentru care statutul de femeie imigrantă implică atât de multe riscuri, ajungându-se până la lipsa de siguranţă pentru propria viaţă", a afirmat ministrul Bernat Soria.

Situaţiile de risc apar din cauza dificultăţilor întâmpinate de femeile imigrante pentru a accede la serviciile sociale şi sanitare care pot oferi asistenţă şi ajutor. Principalele obstacole sunt lipsa de informaţie, necunoaşterea limbii spaniole sau teama de intra într-un comisariat de poliţie dacă victima lucrează "la negru". Exceptând naţionalitatea şi luând drept criteriu doar vârsta, s-a constatat că violenţa domestică sau chiar uciderea partenerei de viaţă au loc, în general, în cazul femeilor cu vârste cuprinse între 21şi 50 de ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite