La Ibiza, statul oferă săracilor hrană şi haine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii din Insulele Baleare vor beneficia de avantajele unei legi fără precedent în Spania. Dacă un locuitor al insulelor Baleare, care are nevoie de sprijin social, nu este ajutat de autorităţi, poate da în judecată guvernul local.

Toţi locuitorii din Insulele Baleare vor avea asigurat un minimum de mâncare, de haine şi vor beneficia de un acoperiş deasupra capului. Este vorba despre o nouă lege, unică în Spania, aprobată de către Parlamentul din Baleare.

Conform noilor prevederi, administraţia locală este obligată să asigure fiecărei familii sau fiecărei persoane o farfurie de mâncare, haine şi o locuinţă. În cazul în care legea nu este respectată, „persoanele afectate pot apela la instanţa judecătorească pentru a-şi obţine drepturile“, se specifică în articolul 7 din noua lege.

Imediat după aprobarea legii, va exista o perioadă de tranziţie, în care se va reglementa modul de aplicare a noilor prevederi. Aceasta a fost gândită ca o soluţie la actuala criză economică prin care trece Spania şi care afectează, în special, persoanele cu venituri mici şi străinii rămaşi fără locuri de muncă.

În celelalte comunităţi spaniole, persoanele defavorizate sunt ajutate prin intermediul Serviciilor Sociale, în limita posibilităţilor. Prin legea dată în Insulele Baleare, asistarea nevoiaşilor devine obligatorie. Serviciile medicale şi şcolarizarea sunt gratuite.

În prezent, în Insulele Baleare există 75.100 de şomeri, dintre care 20.800 sunt străini. Aproximativ 6.000 de şomeri din totalul persoanelor fără loc de muncă sunt cetăţeni ai Uniunii Europene.

La ora actuală, în Insulele Baleare locuiesc 223.026 de străini, printre care 10.289 de români.

În luna mai s-a redus şomajul

Una dintre cele mai bune veşti din ultimele luni oferită de Ministerul Industriei din Spania a fost reducerea numărului şomerilor.

Miguel Sebastian, ministrul Industriei, a anunţat că în luna mai numărul şomerilor a scăzut cu 24.741 de persoane.

Acesta este un „semn bun” despre care ministrul spune că s-ar putea să fie primul pas către sfârşitul crizei economice din Spania. La ora actuală, în Spania există 3.620.139 de şomeri.

image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite