Ibericii îşi cumpără apartamente în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până când valoarea lor va creşte, imobilele achiziţionate sunt oferite spre închiriere Intrarea în UE şi prezenţa grupurilor imobiliare spaniole în România au atras atenţia

Până când valoarea lor va creşte, imobilele achiziţionate sunt oferite spre închiriere

Intrarea în UE şi prezenţa grupurilor imobiliare spaniole în România au atras atenţia investitorilor spanioli. Cumpărarea de locuinţe în România este considerată o afacere rentabilă.

Conform datelor publicate de către Asociaţia Promotorilor Imobiliari din Spania, valoarea imobilelor româneşti a crescut constant, din 2004, cu 1,5 puncte peste media europeană. În marile oraşe ale Spaniei s-au înfiinţat firme imobiliare care au ca obiect de activitate vânzarea de case şi terenuri în România.

"Există două tipuri de investitori: cei care caută locuinţe aflate în construcţie, cu intenţia de a le vinde în 2-3 ani, urmărind un profit de 100% pe termen scurt, şi cei care caută locuinţe ieftine, care să coste în jur de 70.000 de euro, pe care să le vândă în 4-5 ani, cu un beneficiu de peste 50%", spune Nicu Dendiu, directorul Grupului Teia - Inversiones.

Vânzări în regiunea Valencia

Valentina Manolache lucrează la Departamentul de Consultanţă, filiala Comunitatea Valenciană, şi este de părere că "spaniolii cumpără apartamente cu scopul de a le închiria câţiva ani, până când valoarea lor creşte. Vor locuinţe în oraşele mari, iar noi ne ocupăm şi de găsirea chiriaşilor." Grupuri importante precum Sando, Tremon, Grupo Harmonia şi Royal Urbis şi-au manifestat intenţia de a investi sume mari în România înainte de 2009.

Preţuri

Locuinţele din România oferite spre vânzare pe piaţa spaniolă costă între 70.000 (un apartament cu trei camere) şi 170.000 în zone mai centrale.

În Spania, preţul unui apartament cu două-trei camere, cu o suprafaţă de 70 metri pătraţi, este între 150.000 şi 360.000 de euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite