Huelva : Are nevoie de bani pentru a-și înmormânta fratele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român a murit înecat săptămâna trecută, iar familia sa nu are bani nici pentru a scoate cadavrul de la morga.

Cadavrul unui român se află de patru zile la morga din Zamora deoarece rudele nu pot plăti înmormântarea.
Alin Daniel (20 de ani) a murit, vineri, 20 martie, în timp ce încerca să treacă înot un râu din Zamora. Tânărul locuia împreună cu familia în localitatea Lepe (Huelva) și în data de 13 martie plecase în Zamora, pentru a munci câteva săptămâni în campania de recoltare a cartofilor.

Potrivit martorilor oculari, în data de 20 martie, în jurul orei 19.00, tânărul a încercat să treacă înot râul La Casojera, situat la 15 kilometri de Zamora. Înainte cu câțiva metri să ajungă la mal, Alin a dispărut sub apă. Martorii au anunțat imediat agenții Gărzii Civile. Echipele de la Grupul de Activități Subacvatice au găsit cadavrul a doua zi, în jurul orei 12.00. Trupul neânsuflețit a fost transportat la Morga din Zamora.

Sâmbătă dimineață, familia lui Alin a aflat tragica veste. Sora tânărului, Neli Gianina a cerut ajutorul vecinilor pentru a strânge banii de care are nevoie pentru a aduce trupul neînsuflețit în Huelva și pentru a-l înmormânta. În total, cheltuielile se ridică la 2.500 de euro. “Mi-aș dori ca fratele meu să fie înmormântat în România, după ritualul ortodox, dar, momentan, este imposibil. Vrem să îl îngropăm în Lepe și când o să avem bani, o să ducem rămășițele în România. Acum nu avem bani nici pentru a aduce trupul neînsuflețit din Zamora în Huelva”, a declarat Neli Gianina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite