Huelva: Recolta de căpşuni va fi mică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Huelva, provincie spaniolă renumită pentru pentru producţia de căpşuni, au fost oprite 15 zile lucrările agricole. Nu s-a mai muncit din cauza temperaturilor extrem de scăzute pentru

În Huelva, provincie spaniolă renumită pentru pentru producţia de căpşuni, au fost oprite 15 zile lucrările agricole. Nu s-a mai muncit din cauza temperaturilor extrem de scăzute pentru această perioadă a anului.

Jose Manuel Romero, preşedintele Freshuelva, a declarat că, din cauza temperaturilor scăzute, producţia de căpşuni din acest an va fi mult mai redusă în comparaţie cu anul trecut

Romero a precizat că Asociaţia Agricultorilor din Huelva estimează că producţia va fi de 250.000 de tone de fructe, care vor fi recoltate de pe cele 8.195 de hectare cultivate.

Preşedintele Freshuelva a declarat că mâna de lucru este formată din 16.000 de marocani, alături de care muncesc numeroşi români şi bulgari.

Autorităţile aşteaptă data de 1 ianuarie 2009. Atunci, 7.000 de români, mulţi prezenţi deja în Spania, vor a avea drept de muncă teritoriul Spaniei. Romero a amintit că, în urmă cu 10 ani, 90% din muncitorii din agricultură erau spanioli, în timp ce acum mai mult de jumătate sunt străini.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite