Huelva: ”Imigranţii nu constituie un pericol pentru sănătate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul José López Guzmán, profesor universitar la Universitatea din Navarra, expert în Ştiinţe Biologice, a susţinut recent în cadrul Conferinţei universitare a farmaciştilor, la Huelva,

Doctorul José López Guzmán, profesor universitar la Universitatea din Navarra, expert în Ştiinţe Biologice, a susţinut recent în cadrul Conferinţei universitare a farmaciştilor, la Huelva, că există date care demonstrează că bolile ”importate” din alte regiuni ale lumii nu au fost aduse de imigranţi în Spania, ci de acei turişti şi călători care nu au imunitate la ele.
 
José López Guzmán a susţinut seminarul ”Sănătatea în exteriorul ţării”, tratând şi tema serviciilor sanitare pentru imigranţi. Expertul a afirmat că ”trebuie să renunţăm la anumite idei preconcepute: nu s-a putut demonstra că imigranţii constituie un pericol pentru sănătate, deoarece majoritatea celor care vin sunt tineri şi cu o bună stare de sănătate”.

Discuţiile s-au concentrat apoi pe problemele medicale cu care se confruntă frecvent imigranţii, dintre acestea fiind enumerate răcelile şi gripa sau afecţiuni ale aparatului locomotor şi urinar. Au fost amintite şi afecţiunile de natură psihică, precum anxietatea, depresia, sau frustrarea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite