Guvernul spaniol nu este de acord să scadă costurile concedierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Celestino Corbacho i-a îndemnat pe patroni să-i angajeze pe şomeri pentru a beneficia de bonificaţia acordată de Guvern.

Guvernul spaniol nu va adopta nicio măsură care să favorizeze costurile concedierilor, a asigurat astăzi, Ministrul Muncii şi al Imigraţiei din Spania, Celestino Corbacho.

Ministrul este de acord să adopte măsuri care să încurajeze angajarea şi nu concedierea de personal. Acesta a fost răspunsul la propunerea venită din partea Confederaţiei firmelor din Spania, care a cerut reducerea costurilor de concediere.Ministrul i-a îndemnat pe patroni să-i angajeze pe şomeri pentru a beneficia de bonificaţia de 100% acordată la impozitul pentru sistemul de asigurări sociale.

Pe de altă parte, ministrul spaniol este preocupat de numărul mare al salariaţilor care au un contract de muncă pe o perioadă de timp determinată. În Spania, aproximativ 5,5 milioane de salariaţi au contracte de muncă temporare.

Reprezentantul Guvernului a pronosticat că pierderile de locuri de muncă din Spania, ca urmare a crizei, vor continua încă câteva luni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite