Guvernul, acuzat că ascunde deseori incidentele rasiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul, acuzat că ascunde deseori incidentele rasiale
Guvernul, acuzat că ascunde deseori incidentele rasiale

„Spania este una dintre puţinele ţări europene care nu recunosc oficial existenţa incidentelor rasiale”, este concluzia la care a ajuns directorul organizaţiei Amnisty International din Spania, Esteban Beltran.

Acesta a explicat că, în Spania, „rasismul este invizibil în mod oficial”. În ultimele rapoarte trimise Agenţiei Drepturilor Fundamentale a UE, Beltran susţine că „în timp ce guvernul britanic anunţa 55.000 de incidente rasiale, cel spaniol menţiona doar 10 sau 12”.

Organizaţia „Mişcarea împotriva Intoleranţei” a elaborat raportul Raxen 2009, în care sunt analizate incidentele rasiale şi xenofobe săvârşite anul trecut în Spania.

„Românii naibii, o să vă omor!”

Dintre cele 350 de incidente dezbătute, 80 au avut loc în Comunitatea Valenciană, 60 - în Madrid şi 40 - în Catalunya. Cel mai recent caz cu conotaţii xenofobe a avut loc la Sagunto,Valencia, în primele zile ale acestei luni.

Un tânăr lituanian a fost împuşcat în braţ cu o armă de vânătoare, în urma unei discuţii aprinse cu un vecin. Ultimele cuvinte ale agresorului, înainte de a trage în tânăr, au fost: ”Românii naibii, o să vă omor!”. Naţionalitatea victimei a fost confundată de către agresor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite