Guvernul catalan editează un DVD pentru a-i ajuta pe micuţii imigranţi să se integreze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Catalonia, pământul tuturor. Cei Trei Gemeni prin Catalonia" este o producţie a Departamentului de Educaţie şi a Departamentului de Acţiune Socială şi Civică, prin Secretariatul de

"Catalonia, pământul tuturor. Cei Trei Gemeni prin Catalonia" este o producţie a Departamentului de Educaţie şi a Departamentului de Acţiune Socială şi Civică, prin Secretariatul de Imigraţie, cu sprijinul Institutului Catalan al industriei culturale şi produs de Cromosoma.

Proiectul este un răspuns la numărul mare de imigranţi ce preferă să se stabilească în această parte a Spaniei. Catalonia continuă să fie comunitatea cu numărul cel mai mare de imigranţi, urmată îndeaproape de Madrid. Peste 12% din numărul total de şcolari sunt străini, iar procentajul creşte de la un an la altul.

DVD-urile se vor distribui în peste 3000 de instituţii de educaţie primară din Catalonia, atât în cele publice cât şi în cele private. O organizaţie non-guvernamentală va distribui copii ale DVD-ului în primării, consilii municipale şi entităţi care oferă sprijin imigranţilor. Dvd-ul conţine un documentar de 31 de minute, un video explicativ de 13 minute şi un ghid didactic destinat învăţătorilor pentru a le uşura munca la clasă.

Prezentarea DVD-ului a avut loc săptămâna trecută în prezenţa a peste 150 de copii dintr-un centru de educaţie primară, precum şi în prezenţa unor oficialităţi locale, printre care secretarul pentru imigraţie, dl. Oriol Amorós şi creatorul faimoaselor desene animate "Cei trei gemeni", Roser Capdevila.

"Catalonia, pământul tuturor. Cei Trei Gemeni prin Catalonia" este în primul rând o animaţie în 3D destinat în special copiilor ce trăiesc în Catalonia, atât celor născuţi aici, cât şi celor nou veniţi. În al doilea rând, DVD-ul se adresează părinţilor rezidenţi în Catalonia, care vor să cunoască, printr-o prezentare infantilă şi cu elemente de ficţiune, de ce Catalonia, din punct de vedere istoric, a fost, este şi va fi locul de destin, şi de integrare pentru multe persoane, familii şi copii din întreaga lume.

Cei trei gemeni, protagoniştii desenaţi pe hârtie de Roser Capdevila şi pusi pe sticlă de către Cromosoma şi TV3, sunt cei care ne vor conduce prin diferite locuri istorice din Catalonia, pentru a cunoaşte cum sunt aceste locuri, ce fel de oameni au fost şi sunt catalanii, şi care sunt obiceiurile lor. Un exemplu este survolarea oraşului Barcelona unde cei trei ne indică stadionul Camp Nou şi prezintă F.C. Barcelona ca şi echipa de suflet a catalanilor.

Prin acest proiect se urmăreşte atât o integrare mai rapida şi pozitivă a imigranţilor încă din copilărie, precum şi senzibilizarea micuţilor catalani şi obişnuirea lor de a convieţui şi împărtţii viaţa cu copiii veniţi din diferite colţuri ale lumii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite