Guvernul Spaniei intervine pentru salvarea Băncii Caja Castilla - La Mancha

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Națională a Spaniei va vira capitalul necesar pentru a împiedica falimentul Băncii Caja Castilla - La Mancha (CCM).

Guvernul Spaniei a convocat de urgență Consiliul de Miniștri, astăzi la ora 18.00, pentru a aproba un decret care permite Băncii Naționale a Spaniei să ofere Băncii Caja Castilla - La Mancha (CCM) ajutorul economic de care are nevoie pentru a împiedica falimentul. CCM este prima bancă spaniolă care întâmpină grave probleme finaciare, ca urmare a crizei economice. Potrivit unui acord semnat la începutul acestei luni, Banca Națională a Spaniei garantează fondurile clienților CCM. 

În data de 2 martie a.c., reprezentanții CCM au ajuns la un acord de fuzionare cu banca andaluză Unicaja. Deoarece Guvernul Regional al Andaluziei s-a opus fuzionării, a fost nevoie de intervenția Băncii Naționale a Spaniei.  
Beneficiul CCM în 2008 a fost de 29,8 milioane de euro, cu 87,1 % mai puțin decât în anul anterior, când a fost de 231,8 milioane de euro.
Un caz asemănător a fost și în 1993, când Banca Națională a Spaniei a preluat controlul Băncii Banesto, care era în pericol de faliment.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite