Granada: Ţiganii, alungaţi de pe Stadionul Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi rromi de naţionalitate română, care ocupaseră abuziv Stadionul Tineretului din centrul oraşului Granada, au fost scoşi din zonă de poliţişti. În urmă cu aproximativ şase

Mai mulţi rromi de naţionalitate română, care ocupaseră abuziv Stadionul Tineretului din centrul oraşului Granada, au fost scoşi din zonă de poliţişti. În urmă cu aproximativ şase luni, 30 de familii care işi aşezaseră corturile pe terenul viran din apropierea satucului Las Angustias au fost alungate de autorităţi. Oamenii s-au stabilit ulterior pe Stadionul Tineretului din Granada, dormind pe pistele de atletism şi într-un bar vechi de lângă piscină.

Departamentul de Turism şi Sport din cadrul Primăriei Granada şi spaniolii care locuiau în zonă au depus plângeri la Judecătoria de Instrucţie numărul 4, din Andaluzia. Judecătorii au stabilit, luna trecută, că ţiganii trebuie alungaţi de pe stadion. Poliţiştii însoţiţi de traducători au comunicat rromilor decizia oamenilor legii şi i-au anunţat că trebuie să părăsească zona.

Ieri dimineaţă, pe stadion rămăseseră numai două familii. La sosirea poliţiştilor, ţiganii au încărcat în cărucioare tot ce aveau, saltele vechi, pături şi haine adunate de la containere şi au părăsit zona fără a opune rezistenţă.

În urma lor a rămas un morman de gunoi şi resturile unui foc de tabără, făcut cu o noapte înainte. Oamenii legii sunt convinşi că problema rromilor nu a fost rezolvată şi că ei îşi vor aşeza taberele în alt loc. Departamentul de Protecţie a Cetăţeanului din Granada încearcă să le găsească ţiganilor locuri de muncă în agricultură.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite