Gică Popescu a vândut un teren din Tărtăşeşti unui consorţiu spaniol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţiile imobiliare îi aduc mari beneficii fostului internaţional de fotbal Gică Popescu, care zilele trecute a reuşit să mai dea un ”tun” important prin vânzarea unei suprafeţe de

Investiţiile imobiliare îi aduc mari beneficii fostului internaţional de fotbal Gică Popescu, care zilele trecute a reuşit să mai dea un ”tun” important prin vânzarea unei suprafeţe de teren către o societate spaniolă.

Conform ziarului ”La Opinion de A Coruna”, fostul fotbalist Gică Popescu a vândut către societatea Inveravante o suprafaţă de 133.400 metri pătraţi din comuna Tărtăreşti, din apropiere de Bucureşti.
 
Inveravante este o corporaţie financiară creată de Manuel Jove, cel care la sfârşitul anilor 1970 a înfiinţat Fadesa, ce avea să devină cel mai mare grup imobiliar independent din Spania.

În anul 2006, Jove a vândut Fadesa pentru 2,8 miliarde de euro, pentru ca, un an mai târziu, să achiziţioneze 5% din acţiunile băncii BBVA, pentru 3,2 miliarde de euro.
 
”Terenul achiziţionat de Jove în România este echivalentul a şase terenuri de fotbal şi este situat în localitatea Tărtăşeşti, la 20 de kilometri de capitala Bucureşti”, titrează ziarul ”La Opinion de A Coruna”.

„Momentan are 10.000 de locuitori, dar numărul acestora  va creşte de patru ori, ţinând cont că Manuel Jove vrea să construiască 14.000 de locuinţe de diferite feluri şi mărimi”, mai spune sursa citată.

Gică Popescu a confirmat tranzacţia pentru publicaţia spaniolă, însă nu a oferit mai multe detalii, afirmând că nu îi place să vorbească despre afacerile sale.

Primul contact între Popescu şi Jove pentru achiziţionarea terenului a avut loc la jumătatea acestui an, însă definitivarea tranzacţiei s-a făcut zilele trecute.

Tranzacţia s-a realizat prin firma Markinvest, ce aparţine grupului spaniol Market Sport, care se ocupă atât cu impresariatul sportiv, cât şi cu asocierea cu foşti sportivi recunoscuţi, precum Gică Popescu sau bulgarul Hristo Stoichkov.   

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite