Gheorghe Ţânţar :„Am fost închis pentru că mi-am bătut nevasta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă trei ani, Gheorghe Dorin Ţânţar (45 de ani), originar din Damboviţa, a renunţat la locul de muncă bine plătit din România şi a venit în Zaragoza pentru că a vrut să fie aproape de soţie.

„Am crezut că e suficient să ajungi în Spania ca să trăieşti bine. Auzisem din ţară că o haină o găseşti chiar şi pe stradă şi că mâncarea nu e scumpă”, ne spune Dorin.

El a lucrat o vreme ca şofer, dar a fost concediat, “din cauza băuturii”. „Într-o zi, mi-am bătut nevasta. Nici nu m-am gândit că după 28 de ani de căsătorie aş putea face puşcărie pentru o faptă care, în România, putea fi trecută cu vederea.

Vecinii au auzit ţipetele soţiei şi au depus o plângere la poliţie. A doua zi am fost judecat şi condamnat la nouă luni de puşcărie ”, povesteşte Dorin.

Acum, românul nu are casă, nici loc de muncă şi trăieşte pe stradă. „Când am ieşit de la puşcărie, am semnat că nu mă voi apropia de soţia mea la mai puţin de 100 de metri. Oricum nu mai ştiu nimic de ea”,  spune trist Dorin.

El are nevoie de ajutor medical calificat, dar niciun centru de dezalcoolizare nu-l primeşte, pentru că nu are asigurare medicală.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite