Fotograf şi cameraman în Madrid : 12.000 de euro pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imortalizarea nunţilor şi a botezurilor este o afacere profitabilă pentru români. Filmarea şi fotografierea nunţilor şi a botezurilor a devenit o afacere tot mai profitabilă pentru

Imortalizarea nunţilor şi a botezurilor este o afacere profitabilă pentru români.

Filmarea şi fotografierea nunţilor şi a botezurilor a devenit o afacere tot mai profitabilă pentru români. În capitala Spaniei, un album de poze şi un DVD cu fericitele evenimente costă în jur de 3.000 de euro.

În sezonul nunţilor, profesioniştii pot câştiga până la 12.000 de euro pe lună. Dan Căliminte (29 de ani), originar din Sibiu, este de şase ani în Madrid.

A lucrat ca barman într-un restaurant, până când, în urmă cu trei ani, a început să filmeze şi să fotografieze nunţi şi botezuri. Iniţial, românul era solicitat de prieteni şi cunoscuţi.

"Mi-am dat seama că ies bani frumoşi din asta, aşa că mi-am cumpărat o cameră de filmat profesională. M-a costat aproape 4.000 de euro, dar în mai puţin de două săptămâni mi-am amortizat cheltuiala", a spus Dan.

Cu timpul, românul a învăţat câteva trucuri pentru a-şi face clientelă. Dan Căliminte a mers la bisericile catolice şi i-a rugat pe preoţi să-l recomande persoanelor care urmează să efectueze ceremonii religioase în lăcaşurile de cult. "La început publicam anunţuri în ziare şi pe internet, dar nu mă suna nimeni, aşa că am avut ideea de a vorbi cu preoţii.

Majoritatea clienţilor apelează la serviciile mele, la recomandarea lor", a afirmat românul. Pentru ajutorul primit, Dan donează bisericii în jur de 200 de euro pentru fiecare filmare. Românul este angajat nu numai pentru nunţi şi botezuri, ci şi pentru alte ceremonii religioase. Cele mai bănoase luni sunt mai şi iunie, când au loc ceremoniile de împărtăşire a copiilor catolici.

În oraşele mai mici ale Spaniei, preţurile sunt mai scăzute. De exemplu, în Castellon, pentru un album foto şi două DVD-uri, unul cu fotografii şi altul cu înregistrarea video a evenimentului, se plăteşte în jur de 1.000-1.500 de euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite