Figuranţi în filmele spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii români sunt tot mai interesaţi să joace în producţiile cinematografice spaniole. Visează astfel să dea lovitura în show-biz. Cu sau fără studii de specialitate, mulţi tineri români visează să ajungă staruri de cinema, însă sunt convinşi că trebuie parcurse toate etapele, de la figurant la vedetă.  

Pe lângă talent, tinerii români cred că mai au nevoie şi de mult noroc. „Pamela Anderson a fost remarcată de un cameraman în tribune la un meci de fotbal”, se încurajează Alina Necula, o tânără de 21 de ani, prezentă la castingul filmului „Uno a uno”, ce urmează să prezinte viaţa unui imigrant rus la Madrid.

„Mi-ar plăcea să joc într-un film, chiar şi într-un rol cât de mic. Am mai jucat în două piese de teatru, la vârstele de 13 şi 15 ani, şi mi-a plăcut. Prin teatru şi prin film se pot reflecta anumite realităţi din viaţa noastră”, adaugă Alina Necula.

Pentru ea, apariţia în filme este mult mai importantă decât banii ce ar urma să îi primească, deoarece aşa se poate face cunoscută. „O vânzătoare dintr-o benzinărie mi-a spus că semăn cu Elsa Pataky (n.r. actriţă spaniolă, fiica unei românce căsătorite cu un spaniol). Dacă aş avea şi eu măcar un sfert din faima ei...”, spune visătoare tânăra.

50 de euro pe zi

În Spania, rolul de figurant în filme are mare căutare în rândul tinerilor. Asta şi pentru că, pe lângă posibilitatea de a deveni faimoşi, ei pot câştiga bani frumoşi. O zi de figuraţie se plăteşte cu cel puţin 50 de euro. În plus, se oferă mâncare şi băuturi răcoritoare. Filmele cu bugete mari dau şi peste 100 de euro pe zi.

„Nu mă interesează banii“

„Am venit mai mult de curiozitate. Nu mă interesează banii, aş juca chiar şi gratis”, ne spune Cătălin Vasilescu (31 de ani), unul dintre românii prezenţi la castingul filmului „Uno a uno”. Tâmplar de meserie, lui Cătălin i s-a spus că ar putea fi unul dintre cei aleşi. „Am înţeles că este vorba despre un film cu imigranţi. Am dat o probă şi mi-au spus că am şanse să mă cheme. Ar urma să interpretez rolul unui imigrant român care locuieşte în casa în care ajunge eroul principal al povestirii”.

Roluri de ruşi

Realizatorii filmului „Uno a uno” au avut nevoie de cooptarea unor imigranţi în distribuţia filmului. ”Nu contează dacă nu sunt ruşi. Trebuie să aibă trăsăturile persoanelor din sud-estul Europei. S-au prezentat români, ruşi, ucraineni şi cehi. Am fost foarte mulţumiţi de felul în care a decurs castingul”, a declarat Jose Caraballo, regizorul peliculei.

Acţiunea filmului se petrece în Coslada, o localitate de lângă Madrid, în care locuiesc foarte mulţi imigranţi, marea majoritate de origine română. Scenele urmează să se filmeze pe străzile Cosladei, dar şi într-un apartament din Madrid.

Miza pe emigranţi

Fenomenul imigraţiei şi lipsa de solidaritate a societăţii spaniole au devenit în ultimii ani teme de interes pentru regizorii spanioli. Festivalul de cinematografie Adra, care se desfăşoară în această lună în oraşul Almeria, reuneşte 15 scurtmetraje în care străinii sunt protagoniştii.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite