Fermierii din Catalunya vor vinde lapte la “pompe de alimentare” automate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii de lapte s-au adaptat noilor tehnologii. Începând cu luna aprilie, în Catalunya vor fi disponibile “pompe de alimentare” cu lapte, amplasate în pieţe, benzinării şi în alte zone publice.

Datorită preţului foarte mic primit de la distribuitori pe litrul de lapte, în medie 0,30 euro, fermierii din Catalunya au decis să achiziţioneze “pompe de alimentare” automate, pe care le vor administra chiar ei.

Consumatorii vor putea achiziţiona lapte pasteurizat la preţuri mai mici decât în supermarket, în jur de 0,90 euro litrul. “Maşinile vor funcţiona cu monede, iar preţul va fi similar sau chiar mai mic faţă de preţul mediu din supermarket. Vom stabili un minim şi un maxim de preţuri pentru a elimina concurenţa neloială”, a declarat Joan Guitart, reprezentantul Uniunii fermierilor din Spania.

Deşi nu există o lege care să împiedice funcţionarea acestor pompe automate, Uniunea fermierilor din Spania cere o prevedere care să le interzică celor care lucrează în industria laptelui să folosească aceste pompe, pentru a-i putea proteja pe micii producători.

Dispozitivele sunt prevăzute cu un frigider şi câte două depozite. Fermierii vor fi anunţaţi printr-un SMS când trebuie să le reîncarce. Costul unui asemenea utilaj variază între 34.000 şi 37.000 de euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite