Federaţia spaniolă de baschet, acuzată de rasism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa naţională de baschet a Spaniei este implicată într-un scandal provocat de publicarea unor poze în ziarele spaniole "Marca" şi "As". Înaintea începerii Jocurilor Olimpice de la

Echipa naţională de baschet a Spaniei este implicată într-un scandal provocat de publicarea unor poze în ziarele spaniole "Marca" şi "As".

Înaintea începerii Jocurilor Olimpice de la Beijing, cele două ziare publicau poze cu jucătorii spanioli care îşi întindeau ochii cu degetul, încercând să-i imite pe chinezi. Era modul prin care Federaţia şi sponsorul principal au dorit să le ureze succes la Olimpiadă.

Ziarul britanic "The Guardian" i-a numit iresponsabili pe conducătorii federaţiei spaniole, spunând că gestul poate fi interpretat ca un act de discriminare rasistă şi lipsă de respect pentru poporul chinez.

Englezii merg mai departe şi aduc aminte de alte incidente în care sportul spaniol a fost acuzat de rasism. Sunt evidenţiate episodul pilotului de Formula 1 Lewis Hamilton, insultat în circuitul din Catalunya, şi cel al fotbalistului francez Thierry Henry, înjurat de selecţionerul spaniol Luis Aragones.

Şi alte reprezentante mass-media din lume au taxat gestul spaniolilor. "The Spoiler" îi acuză că "nu au găsit altă cale să-şi susţină jucătorii decât printr-un gest de discriminare rasială", în timp ce pagina de internet "Deadspin" se întreabă dacă aceasta este modalitatea de a promova candidatura Madridului pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2016.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite