Federaţia Asociaţiilor Române din Europa cere 40 de parlamentari pentru diaspora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Asociaţiilor Române din Europa (FARE) este nemulţumită de numărul de parlamentari pentru diaspora. Săptămâna trecută, reprezentantul FARE, Daniel Tecu, a trimis o scrisoare

Federaţia Asociaţiilor Române din Europa (FARE) este nemulţumită de numărul de parlamentari pentru diaspora. Săptămâna trecută, reprezentantul FARE, Daniel Tecu, a trimis o scrisoare deschisă ministrului de externe Lazăr Comănescu şi preşedintelui Traian Băsescu, în care cerea printre altele, o reprezentare în parlamentul României direct proporţională cu numărul compatrioţilor din străinătate.

"Apreciem că parlamentarii care vor reprezenta diaspora sunt insuficienţi, în condiţiile în care aproximativ 10 % din cetăţenii României trăiesc în afara graniţelor", a declarat Daniel Tecu. FADERE cere Guvernului ca numărul parlamentarilor care vor reprezenta românii din străinate să fie de 40.

"În diaspora trăiesc mai mult de 3.000.000 de compatrioţi, iar în Bucureşti aproximativ 2.000.000. Românii din afara ţării sunt mai numeroşi decât cei din capitală şi este normal ca reprezentarea sa fie cel puţin echivalentă.", a mai precizat reprezentantul FARE. Locuitorii Bucureştiului sunt reprezentaţi de 28 de deputaţi şi 12 senatori, în timp ce pentru românii din diaspora vor fi desemnaţi şase parlamentari.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite