Federaţia Asociaţiilor Române din Europa a trimis o scrisoare preşedintelui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Asociaţiilor Române din Europa (FARE) a trimis o scrisoare deschisă preşedintelul Traian Băsescu şi ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu. Preşedintele FARE, Daniel

Federaţia Asociaţiilor Române din Europa (FARE) a trimis o scrisoare deschisă preşedintelul Traian Băsescu şi ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu. Preşedintele FARE, Daniel Ţecu, a propus preşedintelui şi ministrului să ia măsurile de rigoare pentru ca toţi cetăţenii români din diaspora să poată vota.

"Ultimele declaraţii ale autorităţilor din România, conform cărora numărul românilor din diaspora care vor vota este în jur de 190.000, ne-au făcut să înţelegem că dacă nimic nu se va schimba până la alegeri, românii aflaţi în afara ţării nu îşi vor putea exercita dreptul la vot", a declarat Ţecu.

În aceeaşi scrisoare, preşedintele FARE a propus două soluţii pentru remedierea acestei probleme. Una dintre ele este ca Ministerul de Interne din România să se pună urgent în contact cu ministerele de interne din ţările în care există comunităţi de români, şi să ceară datele acestora, după care românii să fie înscrişi pe listele electorale.

De asemenea, a propus crearea unor centre de înscriere în registrul electoral în toate zonele cu un număr mare de români şi desfăşurarea unei campanii de informare pentru ca toţi cei care vor dori să voteze să se poată înscrie în acest registru.

"Nu înţelegem de ce în momentul în care s-a făcut noua lege electorală în România, nu s-a ţinut cont de miile de români din diaspora, al căror vot ar putea fi decisiv în alegeri", a mai afirmat preşedintele FARE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite