Fecioara Maria va fi purtată pe umeri de către imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

34 de africani şi doi indieni vor purta pe umeri, în acest an la Mellila, statuia Fecioarei Maria. În cadrul procesiunilor religioase de Paşti enoriaşii catolici defilează pe străzile oraşelor spaniole purtând pe umeri icoane ale Fecioarei Maria şi ale Lui Isus.

În urmă cu un, procesiunea religioasă de Paşti din Mellila, oraş spaniol aflat în nordul Africii, la graniţa cu Maroc, a fost pe punctul a se anula. Motivul era lipsa de volunatari care să defileze purtând pe umeri icoana Fecioarei Maria.

Astfel, în acest an, feţele bisericeşti au fost nevoite să aleagă voluntari din rândul imigranţilor africani şi indieni pentru a continua tradiţia catolică. Majoritatea imigranţilor sunt catolici, însă există şi câţiva hinduşi printre purtătorii icoanei.

Reprezentanţii bisericii nu recunosc faptul că nu au existat voluntari în rândul spaniolilor pentru procesiunea religioasă, spunând doar că în acest an se va face o excepţie motivând că este un gest făcut în scopul integrării străinilor care locuiesc în zonă.

Cei 34 de voluntari, 30 de bărbaţi şi patru femei, locuiesc în Centrul pentru Primire al Străinilor din Melilla, mulţi neavând drept de rezidenţă în Spania.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite