Familia grevistului din închisoare acuză, ambasada neagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Lascu susţine că a fost bătut de angajaţii de la infirmerie

Nicolae Lascu, românul care face greva foamei în închisoarea din Valdemoro (Comunitatea Madridului) încearcă de patru luni să denunţe faptul că personalul sanitar din puşcărie l-a maltratat şi acuză funcţionarii din Ambasada României la Madrid că nu îl sprijină în demersurile sale.
 
Tânărul de 28 de ani a fost arestat în data de 13 februarie ca prezumtiv autor de clonare de cărţi de credit. În ziua de 9 mai, el a intrat în  greva foamei şi a cerut să fie inclusă o probă de voce în anchetă şi urgentarea cercetărilor.

După ce autorităţile au aprobat proba în dosar, românul a continuat protestul, cerând să fie judecat în stare de libertate. Ana Maria Cristina Lascu, sora deţinutului a declarat că în ziua de 1 iunie fratele ei a fost maltratat de un asistent şi un infirmier al închisorii.

„Asistentul Javier şi ajutorul său, Antonio, au dat de pereţi cu fratele meu. L-au luat de picioare şi l-au târât pe jos, pentru că face greva foamei”, a declarat Ana Maria. Ea susţine că Nicolae Lascu a încercat să îi denunţe pe cei doi pentru agresiune, dar nu a fost luat în consideraţie de către conducerea închisorii.

I-a paralizat piciorul stâng

Sora deţinutului a cerut ajutor reprezentanţilor Ambasadei României la Madrid. „Am luat legătura cu Ambasada României, dar funcţionarii mi-au vorbit foarte urât. S-au deplasat la Valdemoro şi au vorbit cu fratele meu şi cu conducerea închisorii, dar în loc să ne ajute, au încercat să muşamalizeze cazul. Ambasada nu face altceva decât să ascundă şi să mintă”, a declarat Ana Maria Cristina Lascu.

Ea a mai afirmat că fratele său a slăbit aproape 20 de kilograme şi i-a paralizat piciorul stâng. „Este foarte slăbit şi nu se poate ridica din pat. Nu îşi mai simte piciorul. Suntem disperaţi, pentru că nimeni nu ne ajută. Eu îl susţin pe Nicolae indiferent ce ar face, pentru că ştiu că este nevinovat”, a mai precizat Ana-Maria. 

Ministerele de Interne şi Externe din Spania au făcut anchetă

La rândul lor, reprezentanţii Ambasadei României au declarat că l-au vizitat pe Nicolae Lascu de nenumărate ori şi au informat Ministerul de Interne şi Ministerul de Externe spaniol cu privire la caz.

 „Am luat legătura cu autorităţile spaniole referitor la acuzaţia de agresiune. Ministerele de Interne şi de Externe din Spania au cercetat cazul şi au stabilit că Nicolae Lascu nu a fost maltratat”, a declarat Camelia Teodorescu, al treilea secretar din cadrul Ambasadei României la Madrid.

Camelia Teodorescu a mai afirmat că i-au dat lui Nicolae Lascu o listă cu avocaţi, deoarece el nu era mulţumit de modul în care era apărat de anteriorul său reprezentant.

Avocatul îl reprezintă în mod gratuit şi a cerut judecătorilor ca românul să fie cercetat în stare de libertate, din motive de sănătate. „Cererea a fost respinsă deoarece judecătorii au considerat că probele aduse în dosar de acuzare sunt destul de puternice”, a mai precizat Camelia Teodorescu.    


 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite