Fac greva foamei pentru salariile neplătite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform Camerei de Comerţ din Madrid, peste 15.000 de firme, majoritatea din sectorul imobiliar, se află în situaţie de faliment. Din păcate, acest lucru îi afectează din ce în ce mai mult pe români.

De la începutul anului, şase patroni români au intrat în greva foamei din cauză că nu le-au fost plătite sume de milioane de euro.

Ultimul caz este cel al constănţeanului Paul Ababei, de 46 de ani, care protestează în faţa sediului unei firme de construcţii din Rivas Vaciamadrid, în apropierea Madridului.

Împreună cu un asociat, Ababei deţine firma ”Bellona Star”, la care lucrau 90 de români. În 2007, ”Bellona Star” a fost contactată de ”DHO Infrastructura” pentru realizarea unei construcţii. Între timp, firma spaniolă a declarat faliment şi a refuzat să plătească cei 800.000 de euro pe care îi datorează românului încă din aprilie.

Neplătiţi din noiembrie

Din noiembrie, ”Bellona Star” nu a mai plătit salariile angajaţilor. „Am încercat să vorbim cu datornicii, dar tot ei fac pe supăraţii că ne cerem drepturile. Ne-au plătit cu cecuri fără acoperire. În România este dosar penal, aici nu”, se plânge Ababei.

Situaţia i-a adus la disperare şi pe angajaţi care susţin că nu renunţă la protest până când nu li se vor da salariile.”Suntem distruşi. Nu avem bani pentru chirie şi şcoala celor mici.

Dacă şeful ne cere, intrăm şi noi în greva foamei. Vom veni cu copiii şi cu soţiile”, spune Gheorghe Pătrunsu, de 27 de ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite