Extremadura: 20 de asociaţii de imigranţi vor constitui o federaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sediul Sindicatului Muncitorilor UGT, din Badajoz, a fost, la începutul acestei săptămâni, gazda unei reuniuni interculturale la care au participat 20 de asociaţii de imigranţi din comunitatea

Sediul Sindicatului Muncitorilor UGT, din Badajoz, a fost, la începutul acestei săptămâni, gazda unei reuniuni interculturale la care au participat 20 de asociaţii de imigranţi din comunitatea Extremadura.

Scopul acestei întâlniri a fost alegerea unui administrator care să se ocupe, în următoarele luni, de demersurile necesare pentru constituirea Federaţiei Asociaţiilor de Imigranţi din Extremadura.

Obiectivele noii federaţii vizează apărarea drepturilor de muncă şi sociale ale colectivelor de imigranţi şi promovarea, în acelaşi timp, a unor multiple activităţi dedicate acestora, aşa cum reiese din comunicat de presă trimis de către sindicatul UGT.

Conform raportului prezentat de către Institutul Naţional de Statistică din Spania în iunie 2008 în Extremadura trăiesc peste 38.000 de imigranţi, dintre care 8.000 sunt de naţionalitate română.

În localitatea Don Benito, în care locuiesc 300 de români, s-a înfinţat prima asociaţie de români din comunitatea Extremadura, ARTEX.

Aceasta are ca obiectiv întărirea dialogului dintre culturi, recunoaşterea identităţii româneşti în cadrul societăţii spaniole din Extremadura şi informarea străinilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite