Extremadura: Şomerii români din construcţii, buni la cules de struguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de săptămâna viitoare, în regiunea Extremadura se dă startul la culesul strugurilor, agricultorii anticipând o recoltă de aproximativ 400 de tone de struguri. Agricultorii speră

Începând de săptămâna viitoare, în regiunea Extremadura se dă startul la culesul strugurilor, agricultorii anticipând o recoltă de aproximativ 400 de tone de struguri. Agricultorii speră ca persoanele rămase fără un loc de muncă, precum şomerii din construcţii, să se reorienteze profesional şi să accepte un loc de muncă la culesul strugurilor.

După cum informează într-un comunicat de presă Asociaţia Agricultorilor din Extremadura, în acest an s-ar putea să nu mai fie nevoie de încheierea de contracte cu muncitori proveniţi din afara graniţelor Spaniei, cum ar fi România sau Bulgaria. Mulţi români şi bulgari vor fi angajaţi din rândul celor care sunt în şomaj, în prezent, în regiune.

Pentru acest an, angajatorii promit un salariu între 30 şi 50 de euro pe zi pentru cei care vor culege struguri şi măsline. Cu toate acestea, sindicatul muncitorilor din Spania, UGT, a descoperit angajaţi care primesc, pentru 12 ore de muncă pe zi, doar 20 de euro.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite