Excursii şcolare anulate pe motiv de discriminare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii extracomunitari din Insulele Baleare nu au dreptul la bilete cu preţ redus pentru transportul maritim şi aerian, asemeni colegilor lor comunitari sau spanioli. În condiţiile în care

Elevii extracomunitari din Insulele Baleare nu au dreptul la bilete cu preţ redus pentru transportul maritim şi aerian, asemeni colegilor lor comunitari sau spanioli. În condiţiile în care majoritatea şcolilor din insule găzduiesc şi elevi extracomunitari, organizarea unei excursii şcolare devine prilej de discriminare între copii.

Agenţiile de voiaj au un tarif redus pentru elevii spanioli sau comunitari şi altul, integral, pentru ceilalţi elevi. Prin lege, centrele educative nu pot organiza activităţi discriminatorii pentru elevi, repercusiunea firească fiind restrângerea ariei de organizare a excursiilor şcolare.

Mai mult chiar, în instituţiile de învăţământ care înregistrează un procent mare de elevi extracomunitari înscrişi s-a ajuns la anularea acestora, datorită faptului că nu s-a putut întruni numărul minim de elevi, necesar pentru organizarea unei excursii. Directorii şcolilor din Insulele Baleare au declarat că rezolvarea, în acest caz, trebuie să vină din partea Inspectoratului Şcolar, care să atribuie colegiilor, anual, o sumă de bani destinată acoperirii diferenţelor de preţ al biletelor extracomunitarilor. De asemenea, profesorii susţin că reducerile pentru elevii comunitari sunt reglementate la nivel politic.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite