Europenii din UE-15 nu-şi declară şederea în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu al Institutului Real Elcano din Madrid dezvăluie că sunt mai mulți cetățeni europeni care nu au solicitat viza obligatorie de flotant în Spania, decât imigranţii extracomunitari. Din

Un studiu al Institutului Real Elcano din Madrid dezvăluie că sunt mai mulți cetățeni europeni care nu au solicitat viza obligatorie de flotant în Spania, decât imigranţii extracomunitari. Din anul 1996, numărul imigranţilor comunitari înstăriți a crescut de patru ori în Spania.

În studiu se arată că englezii, francezii sau a nemţii care se află în peninsulă, vin să trăiască pe perioade scurte, menţinându-şi rezidenţa în ţara de origine. Astfel este imposibil cunoaşterea numărului cel putin aproximativ al imigranților comunitari din Spania.

La începutul anului 2008, au fost înregistraţi aproximativ un milion de europeni din UE-15, cu viza de flotant, însă numărul lor este mult mai mare, se arată în studiu.

Din punct de vedere legal, rezident este declarat un cetățean care petrece peste trei luni într-un an pe teritoriul aceluiași stat. După trei luni, el are obligatia de a se înregistra.

Dacă până acum imigranții comunitari preferau Spania pentru a se bucura de clima favorabilă şi de prețurile scăzute, în ultimii ani această tendintă s-a schimbat. Majoritatea sunt persoane apte de muncă, cu vârste de între 16 și 64 de ani.

Comparați însă cu extracomunitarii sau cu europenii din Est, în special românii, comunitarii UE-15 sunt mai puțin activi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite