Elevi români în vacanţă la Castellon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru liceeni din Târgovişte vizitează, săptămâna aceasta, o şcoală din Spania, în schimb de experienţă Un grup alcătuit din patru elevi ai Liceului cu profil tehnic "Nicolae

Patru liceeni din Târgovişte vizitează, săptămâna aceasta, o şcoală din Spania, în schimb de experienţă

Un grup alcătuit din patru elevi ai Liceului cu profil tehnic "Nicolae Ciorănescu" din Târgovişte a sosit în Spania pentru a schimba impresii cu elevii de la un liceu cu acelaşi profil. Ei sunt găzduiţi de familii de români din oraşul Castellon. La rândul lor, copiii familiilor-gazdă le vor întoarce vizita în vacanţa de vară.

Iniţiat de Asociaţia Imigranţilor din Ţările de Est din Castellon, proiectul are drept scop realizarea unui schimb de experienţă între elevii din liceele româneşti şi cele spaniole. Elevii români, cu vârste între 16 şi 18 ani, au venit însoţiţi de două profesoare.

"În cadrul liceului <> , am format un grup care să petreacă vacanţa de primăvară în Castellon. Astfel, ei vor putea să facă o comparaţie între cum se desfăşoară orele de curs în liceele spaniole şi în cele româneşti", spune profesoara Nicoleta Ciobanu.

La un liceu cu profil tehnic din Castellon, elevii au fost primiţi de către directorul şcolii şi au asistat la o prezentare a modului în care se studiază în Spania.

"Între stilul de predare din România şi ce am văzut aici, este o diferenţă mare. Şcoala este mai modernă, iar elevii sunt mai relaxaţi", spune Emilian Negoescu (16 ani).Cei patru români, Gavrilă Anca (18 ani), Dragomir Roxana (17 ani), Vasile Ionuţ Florin (17 ani) şi Negoescu Emilian (16 ani), au fost de acord că le-ar plăcea "să ducă acasă acest liceu". Spun că nu vor să se stabilească în Spania, dar îşi doresc săli de curs la fel de bine dotate şi pauza mare de o jumătate de oră, ca în Spania.

Elevii vor vizita oraşele Barcelona, Valencia şi Madrid, iar în 24 aprilie se întorc în ţară. Cheltuielile de transport şi cazare sunt suportate de către Asociaţia Imigranţilor din Ţările de Est.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite