Elena Udrea a gafat la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Madrid s-a deschis astăzi a 29-a ediţie a Târgului Internaţional de Turism (Fitur), la care participă agenţii din toate ţările lumii, printre care şi România.

Prezentă la deschiderea standului României, la Târgul Internaţional de Turism din Madrid (Fitur), ministrul Turismului, Elena Udrea a discutat despre întâlnirea pe care a avut-o cu ministrul Turismului din Spania. „Marţi seară m-am întâlnit cu ministrul Turismului, Mesquida cred că se numeşte. Reuniunea a fost foarte productivă, deoare România şi Spania aveau un acord de colaborare din anul 1992, care însă nu a fost pus în practică. A fost înfiinţată pe loc o comisie pentru complementarea acordului şi s-au pus bazele unei bune colaborări”, a declarat Udrea.

Menţionăm că ministrul Industriei, Turismului şi Comerţului este Miguel Sebastian Gascon, iar Joan Mesquida Ferrando este secretar de stat pe probleme de turism. Elena Udrea a afirmat că reprezentanţii Ministerului de Turism din Spania vor oferi României asistenţă tehnică pentru realizarea de noi strategii pentru dezvoltarea sectorului balnear şi realizarea de seminarii.

Elena Udrea a prezentat şi principala prioritate a mandatului său care este promovarea turismului românesc şi dezvoltarea sistemului balnear.

 „Anul acesta la stantul României a fost instalat un monitor pe care se pot vedea filme cu ţara noastră. Cred că acum standul este mai atractiv decât în anii anteriori, dar în Madrid am văzut alt fel de prezentări şi pe viitor vom găsi metode mai atractive şi mai moderne pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori. Participarea la acest târg este importantă, pentru că dacă nu participi nu exişti, dar pentru dezvoltarea turismului românesc este nevoie de mult mai mult”, a spus Udrea.

Elena Udrea a afirmat mai explicat că în turismul românesc este necesară o nouă strategie bazată pe noile cereri şi oferte din domeniu, care să se adapteze la criza mondială. „Preţurile de pe litoralul românesc sunt foarte mari. Hotelierii sunt interesaţi să câştige bani în două luni. Această viziune asupra dezvoltării afacerii pe litoral este păguboasă pentru ţară şi pentru turism în general”, a declarat ministrul de resort.

Costel Busuioc a cântat la inaugurarea standului României
 
La ediţia de anul acesta îşi expun ofertele 14 companii de turism româneşti. Agenţii au adaptat ofertele la noile cerinţe ale pieţei. „Avem sejururi la munte, la mănăstirile din Moldova şi croaziere fluviale şi maritime la preţuri foarte atractive. De exemplu şapte zile şi şapte nopţi în demipensiune costă între 280 – 410 euro. Espe prima dată când participăm la târgul din Madrid şi sperăm să atragem cât mai mulţi clienţi”, a declarat Cătălina Hâlânca (24 de ani), reprezentant al Karpaten Turism din Bucureşti.

„Agenţia Fantastic Tour participă de foarte mulţi ani la Fitur şi sperăm ca şi pe viitor să putem fi prezenţi. Venim la târg pentru a contacta cu agenţiile de turism din Spania şi nu numai şi pentru a ne face cunoscuţi”, a declarat Cristina Piekling (32 de ani), agent de turism.

Anul acesta, la deschiderea standului României la Fitur a fost invitat tenorul Costel Busuioc, care a cântat cinci melodii. „Am acceptat cu drag invitaţia de a cânta la standul României şi sper că prezenţa mea a fost de folos pentru atragerea clienţilor”, a declarat Costel Busuioc.

El ar fi trebuit să cânte în jurul orei 12.30, dar mini-concertul a fost amânat aproape o oră. Persoanele prezente la inaugurarea standului au fost servite cu mezeluri şi vin românesc şi brânză tradiţională din Castilla – La mancha.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite