El Ejido, Andaluzia: Românii au rămas fără consulat mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 7.000 de români care locuiesc în oraşul El Ejido, Comunitatea Andaluzia, au rămas fără consulat mobil. Din data de 15 februarie 2008 şi până în prezent, o delegaţie a Consulatului

Cei 7.000 de români care locuiesc în oraşul El Ejido, Comunitatea Andaluzia, au rămas fără consulat mobil. Din data de 15 februarie 2008 şi până în prezent, o delegaţie a Consulatului General Român din Sevilla se deplasa, o dată la două săptămâni, în El Ejido.

Începând cu luna mai, românii vor fi nevoiţi să meargă până în Sevilla, dacă au nevoie de servicii consulare. Surse din cadrul Asociaţiei Românilor din Andaluzia precizează că "această hotărâre a fost luată de către Guvernul României, care motivează că efortul şi cheltuielile din partea consulatului sunt prea mari şi nu se justifică prin rezultatele obţinute de delegaţia consulară trimisă în teritoriu".

Românii sunt hotărâţi să adune semnături şi să protesteze faţă de această hotărâre, printr-o scrisoare adresată Guvernului României. În cele două luni de funcţionare, Consulatul mobil a soluţionat 335 de acte consulare solicitate de către românii care locuiesc în provinciile Almeria şi Murcia, Comunitatea Andaluzia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite