ETA avertizează că-și va îndrepta atentatele împotriva Guvernului lui Patxi Lopez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un comunicat trimis ziarului ”GARA”, gruparea teroristă ETA avertizează că, Patxi Lopez, candidatul Partidului Socialist al Muncitorilor Spanioli (PSOE) la ocuparea postului de președinte al Guvernului autonom basc și membrii viitorului său Guvern, vor fi principalele sale ”obiectivele”.

ETA a trimis acest comunicat de Ziua Patriei Basce (Dia de Aberri Eguna) și a avertizat că nu va recunoaște ”legitimitatea democratică” a Executivului ce urmează să se formeze.

În comunicatul trimis ziarului ”GARA” se menționează: ”La fel cum am avertizat că Guvernul Ibarretxe va fi un guvern de fraudă pentru orice patriot basc, acum afirmăm că Guvernul Lopez va fi guvernul fascismului și a încălcării drepturilor. Dacă responsabilii politici a acestei structuri nu-și vor schimba atitudinea, vor fi obiectivele ETA”.  De asemenea, teroriștii critică și acțiunile Partidul Naționalist Basc (PNV). 


ETA a lăsat să se înțeleagă că un are nicio intenție să renunțe la lupta armată și că va continua cu atentatele.
Amenințarea ETA a venit la puțin timp după ce, vineri, un membru marcant al bandei teroriste, Ekaitz Sirvent, a fost reținut în localitatea pariziană Montparnasse, grație a colaborării dintre poliția spaniolă și cea franceză.
Sirvent era considerat principalul responsabil al rețelei de falsificare de acte al ETA și al doilea membru ca importanță din cadrul grupării.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite